Pokračovaním v používaní našich webových stránok súhlasíte s používaním súborov cookie v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov

Nastavenia Prijať všetko

Kedy?
2

Osoby

  • Dospelí

    2

  • Deti

    0

Filtre

  • Stravovanie

  • Typ ubytovania

  • Vybavenie

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Príprava kávy v moka kanvici

Určite ste si počas dovolenky v Taliansku všimli kovové kanvice na kávu, či už vo vašom apartmáne alebo v miestnych obchodoch. Taliani si nevedia predstaviť svoj deň bez kávy, takže tradičný kávovar Moka je bežnou súčasťou až 90 % talianskych domácností. Príprava nie je náročná a zvládnete ju bez problémov!

Moka

Do spodnej nádoby nalejte vodu až po úroveň ventilu na vonkajšej strane. Nálevku v strede (na dne má jemné sitko) naplňte stredne mletou kávou, ale v žiadnom prípade ju netlačte! Naskrutkujte hornú nádobu (tiež s jemným sitkom na dne) a pevne ju utiahnite, aby obe nádoby tesne zapadli do lievika.
Pripravenú kanvicu postavte na mierny oheň. Po niekoľkých minútach sa v spodnej nádobe začne tvoriť para, ktorá vytlačí vriacu vodu cez lievik na kávu do hornej časti. Nečakajte, kým zo spodnej nádoby vyteká všetka voda až po vrchnú časť, a kanvicu odložte tesne pred ukončením varu.

Bezpečnostný ventil umiestnený na boku spodnej nádoby slúži na zabránenie pretlaku v prípade zablokovania priechodu pary (napr. ak je filter upchatý príliš jemne mletou alebo balenou kávou).

Aktuálne TOP ponuky

Objavte naše najlepšie ponuky na dovolenku a ušetrite!

Najnovšie články

Sledujte náš FB profil, aktuálne informácie z Talianska a tipy pre vašu dovolenku