Obec zaberá polostrov, ktorý oddeľuje Benátsku lagúnu od Jadranského mora . Rieka Sile tvorí severovýchodnú hranicu s obcou Jesolo. Cavallino-Treporti sa skladá z niekoľkých štvrtí (Cavallino, Treporti, Punta Sabbioni a ďalšie).
Oblasť Cavallino je osídlená už od staroveku. V priebehu storočí sa tu vystriedalo niekoľko kultúr a civilizácií vrátane Rimanov a Benátčanov. Počas Benátskej republiky zohrávalo Cavallino dôležitú úlohu ako poľnohospodárska oblasť a ako strategický bod na obranu proti nájazdom z mora.
Mesto prírodných krás a zábavy
Jedinečná poloha Cavallino-Treporti ponúka návštevníkom širokú škálu prírodných krás.benátska lagúna (Laguna di Venezia) je bohatá na flóru a faunu a je domovom mnohých druhov vtákov a vodných živočíchov. Lagúna je ideálnym miestom pre milovníkov prírody a ornitológov.
Cavallino je známe aj svojimi dlhými piesočnatými plážami (približne 15 km), ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi a milovníkov vodných športov. Pláže sú čisté a dobre udržiavané a západy slnka sú neodolateľné. Nachádza sa tu aj niekoľko prístavov a marín, ktoré sú ideálne pre milovníkov plachtenia a člnkovania.
V okolí Cavallina sa nachádza niekoľko prírodných rezervácií, ktoré chránia jedinečné ekosystémy lagúny a pobrežia. Tieto oblasti sú ideálne na pešiu turistiku a cyklistiku. Pre rodiny s deťmi je tu niekoľko vodných parkov, kde si môžete užiť deň plný zábavy a dobrodružstva.
V meste sa koná niekoľko trhov, na ktorých môžu návštevníci ochutnať miestne produkty, a festivalov, ktoré oslavujú miestnu kultúru a tradície.
Cavallino má aj niekoľko historických pamiatok vrátane starých kostolov a veží, ktoré odrážajú bohatú históriu regiónu.
Cavallino na tanieri
Gastronómia v Cavalline je silne ovplyvnená benátskou kuchyňou. Miestne reštaurácie ponúkajú širokú škálu jedál vrátane čerstvých morských plodov, cestovín a tradičných talianskych jedál. Určite by ste si nemali nechať ujsť ochutnávku miestnych špecialít, ako sú "sarde in saor" (sardinky v cibuli).v octe s hrozienkami a píniovými orieškami) a "risotto al nero di seppia" (ryža s kalamármi).
V oblasti Cavallino sa nachádza aj zaujímavý strom s malými, veľmi sladkými plodmi. Jujube (taliansky Giuggiole). plody jujube môžete jesť len tak - majú veľmi príjemnú chuť. Často sa však používajú aj na výrobu džemov, marmelád, sirupov a detskej výživy. Nezrelé plody sa nakladajú do octu alebo soli. Pri teplote okolo 10 °C vydržia až dva mesiace vo veľmi dobrej kvalite, takže sú vhodné na skladovanie. Chutné sú aj kandizované alebo sušené, pretože vzhľadom a chuťou pripomínajú klasické datle. Čerstvé plody sa v zrelom stave podávajú ako príloha k vínu.
V neposlednom rade je Cavallino typickou oblasťou pestovania zvláštne horkej zelenej montánnej špargle, v benátskom dialekte nazývanej "sparasea". Tradícia pestovania a zberu "sparasea" je tiež predmetom festivalu, ktorý sa v Cavalline koná každoročne od konca apríla do začiatku mája už viac ako tridsať rokov.