Pokračovaním v používaní našich webových stránok súhlasíte s používaním súborov cookie v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov

Nastavenia Prijať všetko

Kedy?
2

Osoby

  • Dospelí

    2

  • Deti

    0

Filtre

  • Stravovanie

  • Typ ubytovania

  • Vybavenie

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

ABRUZZO: Čo sú arrosticíny?

Arrosticini

Ak navštívite región Abruzzo, musíte ochutnať typické arrosticini!

Arrosticini sú baranie špízy. Mäso sa postupne navlieka na špajdle a pripravuje sa na špeciálnom grile nazývanom "furnacella". Mäso by malo obsahovať asi ¼ tuku, aby nebolo tvrdé. Takisto by sa nemalo grilovať príliš dlho, inak by stratilo tekutiny a rozpadlo by sa.

 

Arrosticini sa musia konzumovať ihneď po upečení. Aby sa udržali teplé, mali by sa podávať v tradičnom balíku, ktorý je celý zabalený vo fólii. V jednom zväzku môže byť až 50 kusov. Jedzte ich rukami! Špízy sa tradične podávajú s domácim chlebom potretým olivovým olejom.

 

To, či reštaurácia dodržiava tradíciu, zistíte na prvý pohľad: ak dostanete arrosticini na tanieri, majte sa na pozore.

Arrosticini

Aktuálne TOP ponuky

Objavte naše najlepšie ponuky na dovolenku a ušetrite!

Najnovšie články

Sledujte náš FB profil, aktuálne informácie z Talianska a tipy pre vašu dovolenku