Pokračovaním v používaní našich webových stránok súhlasíte s používaním súborov cookie v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov

Nastavenia Prijať všetko

Kedy?
2

Osoby

  • Dospelí

    2

  • Deti

    0

Filtre

  • Stravovanie

  • Typ ubytovania

  • Vybavenie

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Taliansky likér Limoncello

Limoncello je tradičný taliansky likér, typický svojou jasne žltou farbou a osviežujúcou sladkou chuťou. Servíruje sa najčastejšie po jedle ako digestív a podáva sa vychladený, aby vynikla jeho citrónová chuť a výrazná vôňa.

Typické Limoncello má byť pripravené z chemicky neošetrených citrónov, vypestovaných pod horúcim slnkom na pobreží južnej Kampánie - v oblasti Sorrento, Amalfi alebo na ostrove Capri. Miestne citrusy sa vyznačujú silnou šupkou a sú vraj tak dobré, že sa dajú jesť aj samotné.

Limoncello

Limoncello si ľahko urobíte aj doma, potrebujete k tomu zrelé citróny s chemicky neošetrenou kôrou, vodu, cukor a čistý alkohol (potravinársky lieh, prípadne vodku). Kôru z dobre umytých citrónov nakrájate na tenké prúžky - bez vnútornej bielej časti (tá by totiž dala likéru horkú chuť), najlepšie to ide škrabkou na zemiaky. Vložíte do sklenenej nádoby a zalejete alkoholom, na 8 väčších citrónov cca 700 ml alkoholu. Nádobu dobre uzavrite a uložte na chladnejšie tmavé miesto. Približne po mesiaci potom výluh preceďte, pridajte ešte 300 ml alkoholu a zmiešajte s vychladnutým cukrovým roztokom (zvaríme 1 liter vody + 700 g cukru), prelejte do sklenených fliaš a opäť necháte aspoň dva týždne odležať.

Limoncello

Aktuálne TOP ponuky

Objavte naše najlepšie ponuky na dovolenku a ušetrite!

Najnovšie články

Sledujte náš FB profil, aktuálne informácie z Talianska a tipy pre vašu dovolenku