Pokračovaním v používaní našich webových stránok súhlasíte s používaním súborov cookie v súlade s Pravidlami o ochrane súkromia.

Nastavenia Akceptovať všetky

Kedy?
2

Osoby

  • Dospelí

    2

  • Deti

    0

Filtre

  • Stravovanie

  • Typ ubytovania

  • Vybavenie

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Ak sa chystáte na dovolenku do Kalábrie, máme pre vás cestovateľský tip. Brancaleone, malé pobrežné mestečko na juhu Kalábrie, je mimo turistických trás, ale skrývaod zachránených morských korytnačiek až po kvitnúce jazmínové plantáže.

Pláže a záchranná stanica pre korytnačky

Miestne pláže s jemným pieskom a krištáľovou vodou sú domovom korytnačky obrovskej (Carettacaretta). Brancaleone sa pýši jednou z najdôležitejších záchranných staníc pre korytnačky v Taliansku - Centro Recupero Tartarughe Marine. Táto organizácia sa stará o zranené korytnačky, ktoré potom vracia späť do mora. Môžete si korytnačky pozrieť zblízka, dozvedieť sa viac o ochrane týchto fascinujúcich tvorov a možno sa aj zúčastniť na ich vypúšťaní.

Caretta caretta

Záchranná stanica pre korytnačky, Brancaleone. Zdroj: facebook.com/BlueConservancy

Brancaleone Vecchio - opustené mesto

Neďaleko pobrežia leží Brancaleone Vecchio, stará dedina postavená na útese, ktorú jej obyvatelia opustili v 20. storočí kvôli častým zosuvom pôdy. Dnes je to fascinujúce miesto s ruinami kamenných domov a úchvatným výhľadom na Iónske more.

Jasmínové plantáže - vôňa Kalábrie

Brancaleone je historicky spojené s pestovaním jazmínu, ktorý bol kedysi jednou z hlavných hospodárskych komodít regiónu. Jazmínové plantáže dodávali kvety na výrobu parfumov a éterických olejov, najmä pre slávne parfumérie vo Francúzsku. Hoci jeho produkcia už nie je taká rozsiahla ako v minulosti, stále tu možno nájsť polia s omamne voňavými kríkmi. Každoročne v letných mesiacoch sa jazmín zbiera ručne, čo je namáhavý, ale tradičný spôsob zberu.

Jasmín

Brancaleone je historicky spojené s pestovaním jazmínu

Gastronómia a miestne produkty

V Brancaleone môžete ochutnať tradičnú kalábrijskú kuchyňu. Medzi miestne špeciality patrí "nduja", pikantná bravčová nátierka, alebo pesce spada alla griglia, grilovaný mečiar typický pre túto oblasť. Milovníci sladkého ocenia dezerty s jazmínovou esenciou, ktoré sú tu stále obľúbené.

nduja

'Nduja, tradičná pikantná bravčová nátierka

Brancaleone ponúka kombináciu divokej prírody, ekoturistiky a tradičného kalábrijského života. Či už vás lákajú morské korytnačky, vôňa jazmínu alebo história, tento kút Kalábrie vás prekvapí svojou autentickosťou a pokojom.